Uusi vuosi, uudet kujeet

Perjantai 6.1.2023 klo 14.44 - Jaana

Hyvää tätä alkanutta vuotta 2023! Meillä vuosi vaihtui sisällä ja telkkarin ollessa kovemmalla. Silti Siru erotti kaikki ulkonta kuuluvat paukkeet, jotka alkoi kuudelta ja aina tasatunnein joku poksutteli menemään jossain päin. Vähän sitä pelotti ja seuraavana päivänäkin vielä kuunteli tarkkaan kaikki äänet mitä kuului. Onneksi se on nyt taas ohi. Armilla ei ollut mitään hätää, onneksi ei ole ottanut äidistään mallia.

Vuodenvaihteessa koirien takapihalla oleva pelikenttä muuttui luistinradaksi, joten pelailut tehdään nyt etupihalla. Onneksi tuli hankikeli, niin saadaan siellä riekkua. Rantapellollakin ollaan käyty köpöttelemässä hankikelissä.... tosi kivaa. En vaan uskalla laskea koiria siellä vapaaksi, kun on aina tunne, että meitä tuijottelee metsästä monikin silmäpari. Ollaan nähty siellä kauriita ja pupuja sekä ilmeisesti ilveksen jäljet oli tuolla joen toisella puolella. Yks aamu, kun käytin koissuja aamupisulla takapihalla, niin kolme kaurista meni noin 10 metrin päästä meidän piha-aidasta tuolla metsän puolella. Siruhan se ensin ne huomas. 

Eilen joutui laittamaan koissuille takit päälle eka kertaa tänä talvena. Tai siis Armilla oli takki ja Sirulla villapaita. Villapaidan oon tuunannu omasta isosta kaulurista. 1._blogi_uusi_vuosi-_tytsyt

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää joulua

Torstai 22.12.2022 klo 10.49 - Jaana

Nyt en olekaan muistanut tänne kirjoitella mitään vähään aikaan. Koirilla on ollut hauskaa, kun on tuota lunta paljon. Siellä on möyritty, hypitty ja vissiin etitty hiiriäkin, kun ovat siellä kaivelleet ja kuonot on välillä työnnetty hyvinkin syvälle lumeen. 

Hyvää joulua kaikille! 

blogi1-hyvaa_joulua_tontut

blogi1-hyvaa_joulua_armi

blogi1-hyvaa_joulua_siru

Kommentoi kirjoitusta.

Pyhäinpäivä

Lauantai 5.11.2022 klo 19.01 - Jaana

Muistelin tänään miun edesmenneitä koiriani ... Wilma, Fuga, Caro, Helmi. Jokainen oli omalla tavallaan ainutlaatuinen ja välillä vielä tulee ikävän hetkiä jokaisesta. 

blogi1_pyhainpaiva

Kommentoi kirjoitusta.

Armi 6 vuotta

Perjantai 21.10.2022 klo 19.30 - Jaana

Armi täyttää tänään 6 vuotta. Onnea kakaralle sekä Armin sisaruksille... Kukulle, Havulle, Veikolle sekä enkeli-Manulle. Siru-äitee onnittelee myöskin lapsiaan. Päivänsankari kuvassa.

blogi2_Armi6v

Kommentoi kirjoitusta.

Siru 10v

Keskiviikko 5.10.2022 klo 20.06 - Jaana

Siru sirpukka onnensirpale täyttää tänään 10 vuotta. En silloin 10 vuotta sitten vielä tiennyt, että miulla vaihtuukin yht'äkkiä koiran rotu. Kolmen belgianpaimenkoiran jälkeen tulikin kelpie, mutta hetkeäkään en ole katunut... ihana rotu. Kuvassa päivänsankari.

blogi1_Siru10v

Kommentoi kirjoitusta.

FI MVA

Lauantai 3.9.2022 klo 22.11 - Jaana

Armi on nyt sitten virallisesti Suomen Muotovalio eli titteli on lyhennettynä FI MVA. Tarvittavat kriteerit on täytetty.... näyttelyistä 3 sertiä kolmelta eri tuomarilta sekä hyväksytty luonnetesti. Jihuu! 

Kuvat ylhäältä alas: eka serti erikoisnäyttelystä 2018, Armi oli nuorten luokassa

                             toinen serti Kotkan näyttelystä 2021, kuvassa myös Kiiwi

                             kolmas serti Haminan näyttelystä 2022, kuvassa jälleen myös Kiiwi

                             alimmainen kuva luonnetestistä

blogi1_FI_MVA_erkkari

blogi1_FI_MVA_kotka

blogi1_FI_MVA__hamina

blogi1_FI_MVA_luonnetesti

Kommentoi kirjoitusta.

Luonnetesti

Sunnuntai 21.8.2022 klo 19.17 - Jaana

Armin kanssa tänään Ruokolahdella luonnetestissä. Onneksi oli viileämpi ilma, kuin mitä nyt on ollut. Mentiin hyvissä ajoin paikan päälle ja hyvä että mentiin. Siellä oli ilmeisesti joku peruutus, niin päästiin tuntia aikasemmin, kuin olisi ollut aika. Hieman miua jännitti, että osaanko ite käyttäytyä oikein hihhihhii.... Armin puolesta en jännittänyt. Hurjasti kiitoksia ystävälleni Helille. joka lähti meitä vartavasten siellä käyttämään. Meillä oli kiva päivä. Ja Sirukin oli viihtynyt kotona ihan hyvin.

Hienostihan se meni, niin miulla kuin Armillakin. Luonnetesti hyväksytysti läpi... +142 pistettä ja laukausvarma. Nyt sitten laitetaan muotovalio-anomus menemään eteenpäin... jihuu! ....Tässä muutamia kuvia. Tuomarin kohtaamista, kelkan kohtaamista ja uhkaavan henkilön kohtaamista. Olen Armista ylpeä.... nopeasti palautui kaikista. 

1-blogi_luonnetesti-tuomari

1.blogi_luonnetesti-kelkka

1.blogi_luonnetesti-kelkka_palautus

1.blogi_luonnetesti-uhkaus

1.blogi_luonnetesti-palautui

Kommentoi kirjoitusta.

Armi reissussa

Sunnuntai 24.7.2022 klo 11.17 - Jaana

Perjantaina Armi lähti Sadun ja Kiiwin kanssa Kaarinaan australiankelpieiden erikoisnäyttelyyn ja myö jäätiin Sirun kanssa kotiin jännäämään. Siru kyl yritti tunkea ittensä mukaan, kun Satu kävi hakemassa Armin. Hyö olivat sitten siellä jossain majatalossa yötä ja lauantaina oli se näyttely. 

Armi oli avoimessa luokassa ja heitä oli yhteensä 7. Armi voitti luokan, sai laatuarvostelussa erinomaisen ja lisäksi vielä sa-ruusukkeen. Paras narttu kisassa heitä oli sitten 10, mut sieltä ei tullut sijoitusta neljän joukkoon. Hienosti meni kuitenkin.  

Sitten lauantai-iltana ennen kahdeksaa Armi tuli kotiin. Kiitokset Sadulle Armin esittämisestä ja hyvästä huolenpidosta.

Kuvat: Armi oottaa kyytiä "reppu" pakattuna, toisessa Sadun ottamana Armi ja sa-ruusuke sekä alin kuva, kun Armi tuli kotiin ruusukkeen ja luokkavoittolahjapussukan kanssa.

blogi_armi_reissussa-Armin_lahto.JPG

blogi_armi_reissussa-Armi_ja_ruusuke.jpg

blogi_armi_reissussa-Armin_tulo.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Hellettä

Sunnuntai 26.6.2022 klo 13.27 - Jaana

Hellepäivän ratoksi hammashippaa terassilla, kun ei juostakaan voi.... on niin hiton kuumaa. Onneks nuo kaverukset keksii omaa äksöniä. blogi-helletta_hammashippaablogi-helletta_painia

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttelyreissu

Sunnuntai 15.5.2022 klo 10.37 - Jaana

Käytiin eilen Armin kanssa Haminan näyttelyssä. Armi oli ainut narttu ja uroksia oli kolme. Urokset oli ensin ja siellä oli meidän kaverikoira Kiiwi alias Bestseller Gambera Kwini, joka sitten voitti urokset ja sai sertin. Armin kanssa sitten pyörähdeltiin kehässä tuomarin ohjeiden mukaan ja Armi sai laatuarvostelussa erinomaisen ja sa:n ja niinollen oli paras narttu 1 ja sai sertin. Sen jälkeen Kiiwi ja Armi kisailivat vielä siitä kumpi on rotunsa paras. Tuomari sitten ojensi meille rop-ruusukkeen ja Kiiwi oli vastapuolen paras. 

Kiva päivä. Ei kuitenkaan jääty isoon kehään. Ois joutunu odottelemaan monta tuntia ja Armi oli jo väsynyt, ei hää ois jaksanu siellä enää esiintyä. Onneksi saatiin kasvattajalta siunaus ettei tarvinnut jäädä. Kiitos Tuulialle ja Veeralle kyydistä sekä hyvästä seurasta. Kiva oli nähdä Satu ja Kiiwi, Tuula-kasvattaja, Sari, Milla ja monta muutakin tuttua. 

Tässä Armin arvostelu: Kaunis narttu. Erittäin tasapainoinen. Oikeat mittasuhteet. Selvä sukupuolileima. Kauniit linjat. Ihana narttumainen pää ja ilme. Erinomainen ylälinja ja rintakehä. Sopivat, tasapainoiset kulmaukset. Kestävä ravi. Täydessä karvassa. Ihana käytös. Kauniisti edukseen esitetty. 

Tässä sitten kuva kaveruksista ruusukkeiden ja pokaaleiden kera. Oli vaan niin kova tuuli, että ruusukkeet eivät meinanneet pysyä paikoillaan, tai sitten koirat oli hassusti, mutta yks nyt aika hyvin onnistui. 

blogi_1.-nayttelyreissu_armij_a_kiiwi

Kommentoi kirjoitusta.

Koiranpäivä

Sunnuntai 24.4.2022 klo 15.53 - Jaana

Ihanaa koiranpäivää muillekin karvakorville! toivottelevat Siru ja Armi 

1.blogi-koiranpaiva_kummatkin

1.blogi-koiranpaiva_Armi

1._blogi-koiranpaiva_Siru

Kommentoi kirjoitusta.

Hankikelejä

Maanantai 28.3.2022 klo 20.25 - Jaana

Nyt ollaan päästy köpöttelemään muutamat kerrat pitkin hankipeltoja. Tänäänkin käytiin, vaikka yöllä tuli uutta lunta 5-10 senttiä. Siellä alla oli kova kerros. Koissuilla oli kivaa, painivat ja välillä Armi sai juoksuhepuleita ja paineli kuin viitapiru pitkin peltoa. Välillä paistoi aurinko ja välillä satoi vettä tai räntää/lunta ja välillä paistoi ja satoi yhtäaikaa. 

Meillä on takapihalla terassin vierellä vieläkin lumivuori. Saa nähdä milloin sulaa pois. Muutamat kuvat maaliskuulta.

blogi2_hankikeleja-pihalla

blogi2_hankikeleja-tytsyt_istuu

blogi2_hankikeleja-pellolla_A_ja_S

Kommentoi kirjoitusta.

Aurinko paistaa

Sunnuntai 6.3.2022 klo 14.18 - Jaana

Nopeasti on taas viikot vilahtaneet ja on jo maaliskuun alkua. Nyt on ollut monta kivaa aurinkoista päivää. Ja tuntuu, että aurinko jo vähän lämmittää siellä mihin ei käy tuuli. Harmi vaan ei ole vielä ollut kunnon hankikelejä, mutta jonkin verran se kannattaa miuakin, kun siellä välissä on kova kerros. Muutamat kuvat. 

blogi1_Aurinkopaistaa-yhdessa

blogi1_Aurinkopaistaa-Siru

blogi1_Aurinkopaistaa-Armi

Kommentoi kirjoitusta.

Ystävänpäivä

Maanantai 14.2.2022 klo 9.52 - Jaana

Hyvää Ystävänpäivää! 

On tuota lunta tullut aika tavalla, kohta miun parkkipaikalle ei mahdu kuin leikkiauto ... hihhihhii. Katolta tuli lumet takaterassin viereen ja nyt meillä on siellä lumivuori. Sain mie onneks sinne tehtyä polun. Koissut on kyllä tykänneet, kun saa möyriä lumessa. Onneks on ollut muutamia aurinkoisiakin päiviä. Muutamat kuvat helmikuulta.

blogi1-ystisp_metsassablogi1-ystisp_koissut

blogi1-ystisp_arminurin

blogi1-ystisp_terassipolku_2022-02-07_c.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Aurinkoa

Tiistai 25.1.2022 klo 17.38 - Jaana

Tammikuu on ollut kelien puoleen hyvinkin vaihtelevaa. Tänään oli ihana aurinko ja pakkasta vain -2 eikä onneksi tuullut. Ulkoiltiin oikein urakalla ja mie ulkoilutin myös kameraa. Tässä muutamat otokset. 

1.blogi_aurinkoa-Armi

1.bogi_aurinkoa-Siru

1.blogi_aurinkoa-omaa_kivaa

1.blogi_aurinkoa-A_ja_S

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi vuosi

Lauantai 1.1.2022 klo 10.17 - Jaana

Meidän vuosi vaihtui rauhallisesti sisällä telkkaria katsellen... hieman kovemmalla kuin normaalisti. Onneksi ei paukkuja kuulunut liian läheltä, niin Sirunkaan ei tarvinnut pelätä. Yhden paukun jälkeen hieman läähätti, mutta muuten vain kuunteli. Armilla ei ollut hätää. Tässä viime vuoden viimeinen kuva. Hyvää uutta vuotta kaikille!

UUSI_VUOSI

Kommentoi kirjoitusta.

Hauskaa Joulua

Keskiviikko 22.12.2021 klo 17.35 - Jaana

blogi-jouluntoivotus

Kommentoi kirjoitusta.

Talvi tuli

Torstai 2.12.2021 klo 11.52 - Jaana

Ensin tuli vähän lunta ja toissapäivänä oikein kunnolla. Nyt vielä lykkäs kunnon pakkasenkin, eli -19. Joutui laittamaan koissuille vaatetta päälle, kun Siru ei liiku niin paljon kuin ennen ja Armilla on karvanlähtö. Mut ei se mitään, mie tykkään talvesta. Tykkään tehdä lumitöitä, mut tietysti kun on paljon pakkasta, niin ulkoilut on lyhyempiä. Armista tuli taas karvamato, kun tuli lunta.... eli tykkää kiemurrella selällään maassa. Hassu. 

10.blogi-talvituli_Armi_karvamato

10.blogi-talvituli_takit_paalla 

Kommentoi kirjoitusta.

Armi 5 vuotta

Torstai 21.10.2021 klo 17.22 - Jaana

Armi täyttää tänään 5 vuotta. Onnea miun karvakorvalle sekä sisaruksille. Siru-äitee onnittelee myöskin. Kuvia päivänsankarista.

13.blogi-Armi5v_palloilee

13.blogi-Armi5v_seisoo 

13.blogi-Armi5v_a_ja_s

13.blogi-Armi5v_istuu

13.blogi-Armi5v_naama

Kommentoi kirjoitusta.

Mökillä

Tiistai 19.10.2021 klo 21.19 - Jaana

Käytiin tänään mökillä laittelemassa paikkoja talviteloille ja samalla mie hautasin Helmin uurnan isoäiti-Caron viereen.... vihdoinkin pystyin sen tekemään. Nyt on surullinen olo, mutta myöskin hyvä olo sen takia, että sain sen tehtyä. Samalla vein Fugalle ja Carolle uudet kivilaatat, sekä nostin Wilman kiven ylemmäs, kun oli hautautunut melkein sammaleen alle. Siellä ovat nyt vierekkäin miun belggarit. 

12.blogi-Helmin_hauta

12.blogi-kaikki_kivet

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »