Mökillä

Tiistai 19.10.2021 klo 21.19 - Jaana

Käytiin tänään mökillä laittelemassa paikkoja talviteloille ja samalla mie hautasin Helmin uurnan isoäiti-Caron viereen.... vihdoinkin pystyin sen tekemään. Nyt on surullinen olo, mutta myöskin hyvä olo sen takia, että sain sen tehtyä. Samalla vein Fugalle ja Carolle uudet kivilaatat, sekä nostin Wilman kiven ylemmäs, kun oli hautautunut melkein sammaleen alle. Siellä ovat nyt vierekkäin miun belggarit. 

12.blogi-Helmin_hauta

12.blogi-kaikki_kivet

Kommentoi kirjoitusta.

Siru 9v

Tiistai 5.10.2021 klo 14.05 - Jaana

Siru täyttää tänään 9 vuotta. Onnea miun onnensirpaleelle. Vekkulista sai taas ottaa aika monta kuvaa, ennenkuin onnistui. Kamera kun lähestyy, niin välillä oli korvat missä lie tai silmät kiinni tai pää just käännetty muualle jne....

11.blogi-Siru9v_naama 10.blogi-Siru9v_Siru

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttelyreissu

Sunnuntai 3.10.2021 klo 14.59 - Jaana

Hip heijaa miulla alkoi perjantaina loma ja eilen pääsin pienimuotoiselle lomareissulle toisen hörökorvan kanssa. Käytiin Armin kanssa Kotkan ruusu näyttelyssä, joka pidettiin Ravijoella Harjun Oppimiskeskuksessa. Päästiin Sadun kyydissä ja matkaseurana oli myös kelpieuros Kiiwi eli Bestseller Gambera Kwini. 

Aamu oli vähän harmaa, mutta onneksi aurinko tuli esiin, koska meillä oli ulkokehä. Siellä oli 5 kelpietä ja niistä oli vain 1 uros, eli meidän matkakumppani. Kiiwi oli paras uros 1 ja sai sertin. Narttuja oli siis 4. No hienostihan meillä meni, vaikka miua jännittikin oma osuus, että jaksanko juosta... pysynkö pystyssä jne.... Armihan esiintyi hienosti ja hurmas tuomarin tunkemalla hänen syliin. Armi oli sitten paras narttu 1 ja sai sertin. Armi ja Kiiwi kilpailivat sitten siitä kumpi on rotunsa paras. Armi voitti ollen ROP ja Kiiwi oli VSP eli vastapuolen paras. Hyvä meidän jengi.

Meillä oli sitten muutaman tunnin odottelu ennenkuin alkoi isot kehät, joten vietiin koissut pienelle kävelylle ja sitten autoon huilaamaan. Mentiin itse juomaan kaffet. No isossa kehässä oltiinkin sisällä ja siellä oli outoja hajuja sekä kuulutus kuului hassusti, niin Armi oli vähän päästään pyörällä ja väsyttikin koissua jo pitkä päivä. Ei myö enää siellä pärjätty, mutta muuten päivä oli hyvin onnistunut. Kiitos Sadulle kyydistä ja mukavasta seurasta sekä kiva oli nähdä myös koiriemme kasvattaja Tuula. 

Kuvat: Armi kehässä ja koissut ruusukkeiden ja pokaaleiden kanssa. Alimmainen kuva on Sadun ottama.

10.blogi-nayttelyssa_Armi

10.blogi-nayttelyssa_koissut

10.blogi-nayttelyreissu_palkinnot

Kommentoi kirjoitusta.

Syksyä

Lauantai 25.9.2021 klo 16.53 - Jaana

Kuuman kesän jälkeen tuntuu syksy niin kalsalta, ensimmäinen pakkasyökin on jo koettu. Maisemat kylläkin alkaa olla kohillaan, kun syksy värittää luontoa. Meille koissujen kanssa ei oo tapahtunut mitään mullistavaa, joten taas on tänne kirjoittelu jäänyt. 

Armin kanssa ollaan viikon päästä menossa näyttelyyn. Saatiin paikka yllätyksenä ja nyt ollaan sit vähän harjoiteltu juttuja, kun edellisestä näyttelystä on kolme vuotta. Saa nähdä kuin käy, mut kivaa lähteä reissuun. 

Muutamat kuvat kavereista. 

9.blogi-syksya_Siru

9.blogi-syksya_Armi9.blogi-syksya_tytot

Kommentoi kirjoitusta.

Kukkuu

Sunnuntai 8.8.2021 klo 19.07 - Jaana

Juu olen sit unohtanut kirjoitella tänne. Kesä on menny niin nopeesti, että ei oikein mukana pysy. Ei meille mitään erikoista ole tapahtunut kesän aikana.... hurjan kuumaa tuppas olemaan... siitä onneks selvittiin. Nyt on onneks viileämpää, joten koissutkin jaksaa juosta ja leikkiä paremmin. Kuviakaan en ole paljoa ottanut kesän aikana. Tässä kuitenkin muutamat. 

8.blogi-kukkuu_Siru

8.blogi-kukkuu_Armi

8.blogi-pallistit

8.blogi-pallotytot

Kommentoi kirjoitusta.

Roope kävi kylässä

Torstai 13.5.2021 klo 17.14 - Jaana

Miun työkaveri kävi koiransa Roopen kanssa meitä katsomassa. Roope on vajaa 5kk vanha labradorinnoutajapoika. Alussa Siru piti sellasta möykkää, että Roopea tais jänskättää, joten vein Sirun sisälle ja Armi sai rauhallisempana jäädä Roopen seuraksi. Pikkuhiljaa Roopekin sitten rentoutui ja alkoi tehdä leikkimiselkeitä. Seuraavalla kerralla on sitten jo helpompaa, kun nyt oli kaikki Roopelle uutta... koirat, mie ja uusi paikka. 

5.blogi-Roopekavi_Armi_ja_R

5.blogi-Roope_kavi_Roope

Kommentoi kirjoitusta.

Lumet sulaa

Tiistai 13.4.2021 klo 13.55 - Jaana

Lumet on saanu kyytiä. Eilen sulivat hyvin, kun oli lämmintä +16 varjossa. Tosin meiän takapiha on nyt sitte aikamoista velliä, ennenkuin maa kuivaa. Lunta on vielä paikoittain.

Kauriita ei ole nyt näkynyt viikkoon. Taisivat muuttaa muualle. Muita eläimiä on kyllä näkynyt, kärpäsiä, joita Armi metsästää, perhosia, sisiliskoja ja tänään katseltiin porukalla puoli tuntia, kun kaksi oravaa kisaili tuossa lähipuissa. Samaan kuvaan en niitä kylläkään saanut. 

Pääsiäisen aikaan Heli ja Jouni kävivät Retun ja Tahvon kanssa meitä moikkaamassa. Oli vaan niin menevää sorttia nää koiruudet, että Jouni joutui uhrautumaan, että saatiin kaikki koissut samaan kuvaan. Siru oli taas komentelevalla tuulella, etenkin jos vieraat eivät huomioineet häntä, niin silloin komennettiin... hassu koira. Muutamia kuvia heistä ja muista ötököistä. 

4.blogi-lumetsulaa_vetskut

4.blogi-lumetsulaa_nuoriso

4.blogi-lumetsulaa_kaikki

4.blogi-lumetsulaa_perhonen

4.blogi-lumetsulaa_sisiliskot

4.blogi-lumetsulaa_orava

Kommentoi kirjoitusta.

Kevät keikkuu

Maanantai 29.3.2021 klo 14.23 - Jaana

Nyt on lumet saanu kyytiä muutaman päivän aikana... välillä on paistanut aurinko ja nyt tänään tihuttelee vettä. Aurinkoisena päivänä oli jopa 9 astetta lämmintä varjossa. Olihan tuossa välillä viikon verran kivoja hankikelejäkin. Paineltiin koissujen kaa pitkin peltoja.

Kauriita ollaan nähty tässä kuussa melkein joka päivä. Ne ovat jo vissiin tottuneet meihin, kun pysyivät paikallaan tuolla pellon reunalla, vaikka näkivät miut koirien kanssa himmailevan pitkin peltoa. Muutama kuva, tuossa yhdessä Armi katselee aidan yli, että missä ne kauriit on.... oltiin nähty ne vähän aikaisemmin lenkillä ollessa. 

3.blogi-kevatkeikkuu_kauriit

3.blogi-kevatkeikkuu_hanki

3.blogi-kevatkeikkuu_armi

3.blogi-kevatkeikkuu_siru

Kommentoi kirjoitusta.

Kelit vaihtelee

Sunnuntai 7.3.2021 klo 17.10 - Jaana

On ollut kivoja kelejä sekä kovia tuulia ja eilen/viimeyönä lumimyrskyä. Meiltä hävis polut tuolta metsä-peltolenkiltä. Käytiin rämpimässä ne tänään auki. Tuossa meidän lähimetsässä on jo vähän aikaa majaillut kolme kaurista. Ollaan nähty ne monta kertaa, mutta ovat niin vikkeliä, että kuvaa en ole niistä saanut. Miulla on nyt koirat olleetkin hihnassa tuolla kulkiessa, etteivät sitten saa päähänsä lähteä jahtaamaan kauriita. Ja Armilla on nyt juoksut ja Sirulla alkamassa, joten senkin vuoksi ovat hihnoissa. Armista on kiva kiemurrella selällään lumessa, taitaa kutittaa, kun on karvanlähtöä... Sirukin tiputtaa karvaa. Muutamat kuvat tältä viikolta.

3.blogi-kelitv_Siru

3.blogi-kelitv_tytsytAkieli

3.blogi-kelitv_Armi_selallaan 

3.blogi-kelitv_poluthavisP3073191.JPG 

Kommentoi kirjoitusta.

Kelppareita

Lauantai 20.2.2021 klo 19.28 - Jaana

Tänään meitä kävi moikkaamassa Teija ja hänen kelpiet Weeti ja Wito... ja varmaan kaikki naapuritkin kuuli, että miulla oli vieraita... hahahaa. Oikein mölykuoro välillä. Siru möksähti jostakin (en tiiä mistä) eikä halunnut lähteä meidän kanssa metsään, vaan jäi terassille... jätin portin auki, että voi tulla perässä, mutta ei näkynyt... siellä oli terassilla, kun tultiin takaisin. Sitten sisällä kun oli kahvit juotu ja Teijalla kädet vapaana, niin Siru kömpi hänen syliin. Voi sitä Sirun onnellista ilmettä, harmi kun en älynnyt ottaa kuvaa. Muutama kuva, kun oltiin pihalla. Tuo Sirusta otettu kuva on Teijan ottama. 

2.blogi-ykelpparit_Siru

2.blogi-ykelpparit_kaikki

2.blogi-ykelpparit_pojat

Kommentoi kirjoitusta.

Talvea kauneimmillaan

Torstai 4.2.2021 klo 17.32 - Jaana

2.blogi_lato_maisema2.blogi_kelpit2.blogi_Armi2.blogi_Siru

Kommentoi kirjoitusta.

Pakkasta ja lunta

Perjantai 22.1.2021 klo 14.33 - Jaana

Viime viikon loppupuoli oli aika kylmä -23,5 pahimmillaan. Koirien kanssa oli ulkoilut paljon lyhyempiä, Armilla oli takki päällä ja Sirulla oli villapusero. Tuunasin omasta neulekaulurista Sirulle puseron. 

Sitten kun pakkanen laski, niin oi sitä riemua koirilla kun ei tarvinnut pukeutua ja pystyi taas ulkoilemaan pitkän kaavan mukaan. Ja luntakin ollaan saatu ihan kivasti verrattuna viime talveen, joka oli aika surkea lumen suhteen. Muutamat kuvat. 1.blogi_pakkasta_Armi_kyttaa

1.blogi_pakkasta_takkitytot

1.blogi_pakkasta_Armi

1.blogi_pakkasta_Siru

Kommentoi kirjoitusta.

Lumileikkiä

Sunnuntai 3.1.2021 klo 19.34 - Jaana

Saatiin lunta vähän enemmän ja koirathan olivat innoissaan ... siellä painittiin ja juostiin ja hypittiin. Muutama kuva, kun potkin niille lunta ilmaan.

1.blogi_lumileikkia_S_ja_A

1.blogi_lumileikkia_molemmat 

1.blogi_lumileikkia_kelpparit

1.blogi_lumileikkia_A_ja_S

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Uutta Vuotta

Perjantai 1.1.2021 klo 9.18 - Jaana

1.blogi_2020_uusi_vuosi_juttu_31.12.2020.jpg2020_uusi_vuosi_juttu_31.12.2020.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Joulua

Keskiviikko 23.12.2020 klo 9.20 - Jaana

blogihyvaajoulua_joulukortti

Kommentoi kirjoitusta.

Tonttuja

Sunnuntai 20.12.2020 klo 19.32 - Jaana

Viime viikolla otettiin tonttukuvia pariin otteeseen, mutta kaikki kuvat olivat samaa mallia.... kovin oli totisia tonttuja joka kuvassa. Saatiin luntakin, mutta se taitaa sulaa pois.... nytkin tihuttaa vettä. Oli niin kivaa, kun luonto näytti niin kauniilta ja valoisalta. Tässä muutamat tonttukuvat piristykseksi. 

blogi_tonttuja_SjaAblogitonttuja_AjaS 

Kommentoi kirjoitusta.

Muisto

Keskiviikko 4.11.2020 klo 17.06 - Jaana

Syksyllä 1999 tutustuin Tuulaan, joka kasvatti belgianpaimenkoira tervuereneja ja päivälleen 21 vuotta sitten sain ensimmäisen Bestseller koirani, Fugan. Oon omistanut yhteensä 5 Bestseller kennelin koiraa. Tervuja on Fugan lisäksi ollut Caro ja Helmi sekä kelpiet Siru ja Armi. Vain ihan ensimmäinen koirani Wilma oli toisesta kennelistä. Parempaa kasvattajaa en olisi voinut löytää kuin Tuula, hän on myötäelänyt miun kanssa ilon- sekä surunhetket. Kiitos Tuula. Kuvassa Fuga vuonna 1999. 

blogi_muisto_1999-11-10_Fuga_5kk_14pv.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Armi 4 vuotta

Keskiviikko 21.10.2020 klo 15.14 - Jaana

Tänään Armi täyttää 4 vuotta.... niin se aika menee. Onnea kakaralle sekä sisaruksille. Heli kävi meitä moikkaamassa Retun ja Tahvon kanssa. Kiva, kun kävitte meitä ilostuttamassa. Siru taas komensi kaikkia ja Tahvo yritti kosiskella Armia. Kunnon kuvia ei oikein meinannu saada, kun tihutti vettä ja kuvattava materiaali oli niin liikkuvaa sorttia. Mut muutamia nyt laitoin tähän. 

blogi_Armi4v-Armi

blogi_Armi4v-aidinkaa

blogi_Armi4v-kaikki

blogi_Armi4v-Tahvonkaa

Kommentoi kirjoitusta.

Surua jälleen

Maanantai 12.10.2020 klo 9.16 - Jaana

Edellisessä blogissa kerroin, että Armi lähti Ruotsiin astutusreissulle.... se ei mennyt niinkuin piti. Muutaman päivän reissusta tulikin yli viikon reissu. Ensimmäinen uros ei halunnut astua ja varauros ei myöskään, vaikka testin mukaan oli tärppipäivät. Käyttivät sitten varauroksen ja Armin eläinlääkärillä, että tekisivät siemennyksen. Sitä ei voinut kuitenkaan tehdä, koska Armin kohdussa on joku väliseinä väärässä asennossa tai jotain, mutta se jokin kuitenkin aiheuttaa sen, että Armi ei voi saada pentuja. Luojan kiitos, että urokset eivät yrittäneet astua .... siinä ois voinut sattua pahasti. Ne ovat varmaankin vaistonneet, että Armilla ei ole kaikki ok. Ei voi muuta sanoa kuin, että koirat ovat viisaita.

Mie oon surullinen ja harmittaa niin kovasti etenkin kasvattajan puolesta, sekä niiden ihanien ihmisten puolesta, jotka olisivat halunneet Armin pennun. Mie niin toivoin, että Armin pennut olisivat tuoneet iloa tähän vuoteen, kun tää loppuvuosi on ollut niin surullinen, niin miulle kuin kasvattajallekin. 

Ainoa hyvä asia on se, että tuo juttu ei vaivaa mitenkään Armia ja Armi voi elää normaalia koiranelämää.

Kommentoi kirjoitusta.

Siru 8 vuotta

Maanantai 5.10.2020 klo 13.11 - Jaana

Miun onnensirpale täyttää tänään 8 vuotta. Onnea Siru ja sisarukset Elsa, Erki, Roka ja Roni. Myö juhlitaan päivänsankarin kanssa kahdestaan, kun tuo Armi lähti viime perjantaina astutusreissulle Ruotsiin ja tulee sitten tälläviikolla joku päivä takaisin kotiin. Siru on vähän niinkuin nauttinut tästä kahdestaan olosta... elo on niin rauhallista, kun Armi ei ole häsläämässä...

Miulla alkoi loma viime torstaina ja perjantaina käytiin kasvattaja-Tuulan kanssa viemässä Armi Lahteen yhdelle Annelle. Anne on Armille vanha tuttu, joten hyvällä mielellä jätin Armin hänen hyvään huomaan. Nyt pidetään sitten peukkuja, että astutus onnistuu. Siru oli myös meillä mukana, niin ei ollut kiire takaisin... käytiin kotimatkalla ostoksilla ja syömässä. Se oli miun pienenpieni lomareissu... kesti 7,5 tuntia ... hihhihhii. 

Kuvia päivänsankarista. Ekassa kuvassa Sirulla hyvä ilme, kun kerroin, että nyt hää on veteraani. 

blogi-siru8v_ilme

blogi-siru8v__naamablogi-siru8v_kivella

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »